La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 18 de març de 2020

Camamilla, canyella i mel, una infusió molt saludable

En aquests dies tan especials de confinament i d'incerteses (malgrat que ahir mateix s'hagi publicat que a la Xina s'ha pogut elaborar una vacuna eficaç contra el COVID-19), la majoria de nosaltres haurem de passar encara moltes hores a casa, sols o en família, amb la sola possibilitat de sortir d'un en un, exclusivament per abastir-nos de queviures.
És normal que en aquesta situació ens sentim aclaparats i puguin sorgir tensions indesitjades.
La infusió que us proposem pot ser una bona ajuda degut a les propietats remeieres dels seus components. Ens ajudarà a mantenir la calma i a combatre l’estrès.



Propietats dels ingredients:

Camamilla
• Millora la qualitat de somni i ajuda a evitar l'insomni.
• Té un efecte sadollant que ens ajuda a controlar la ingesta per avorriment.
• Relaxa el sistema nerviós central contribuint a reduir l'estrès,
• Afavoreix la bona digestió alleujant els mals de panxa.
• Elimina la inflor abdominal.
• Elimina les toxines i l'excés d'aigua en el cos.
• Regula els nivells de glucosa en la sang.
• Combat la congestió nasal.

Canyella
• Millora la digestió i ajuda a prevenir problemes digestius com l'empatx.
• Evita l'acumulació de gasos intestinals i l'acidesa estomacal.
• Dóna sensació de sacietat evitant els excessos.
• Combat la congestió nasal.
• Ajuda a reduir els nivells de colesterol en la sang.
• Ens ajuda a controlar la pressió alta i a evitar l'obturació de les artèries.

Mel
• Té propietats antibacterianes útils en el tractament de la gastroenteritis.
• Ajuda en la prevenció i tractament de malalties respiratòries útil per calmar la tos i la raspera.
• Té un efecte emol·lient que alleuja la irritació a la boca o la gola
• Beneficia en el tractament de les úlceres d’estómac.
• Té propietats antioxidants que ajuden a mantenir la sang en bon estat.
• És eficaç en el tractament de l’al·lèrgia al pol·len.
• Aplicada en forma tòpica ajuda en la cicatrització i prevenció d’infeccions en ferides i cremades.




Preparació 

Poseu un litre d'aigua al foc fins que bulli, afegiu una escorça de canyella i deixeu que bulli entre 10 i 15 minuts.
Escalfeu una tassa d'aigua i traieu-la del foc abans que comenci a bullir (les primeres bombolles), afegiu una cullerada per a postres de camamilla i deixeu reposar almenys 4 minuts.
Barregeu totes dues infusions i deixeu reposar durant 30 minuts.
Afegiu la quantitat de mel desitjada (5 o 6 cullerades seran suficients).



Contraindicacions

Malgrat els beneficis per a la salut que té aquesta infusió (i totes en general), hi ha casos en els quals el seu consum no és recomanat. Hem de prendre-les amb moderació i, en cas de dubtes, consultar amb un metge.

La canyella pot provocar la contracció de l'úter i està contraindicada en dones embarassades. Tampoc està indicada durant la lactància atès que pot generar hipersensibilitat al·lèrgica en el bebè.
La canyella en altes dosis pot provocar enrampades, somnolència i accelerar el ritme cardíac.

La camamilla està contraindicada per a persones amb rinitis al·lèrgica i en menors de 6 anys perquè pot causar-los al·lèrgia.

La mel té un altíssim contingut en sucres, per tant no està indicada en persones diabètiques i el seu consum ha de ser molt moderat i estar degudament controlat.
Tampoc està recomanada per a nens menors de dos anys pel fet que podria contenir espores de botulisme que podrien lesionar el seu sensible sistema digestiu.



Consulteu:
També us pot interessar:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.