
La boira és un fenomen meteorològic que patim o gaudim sovint a les nostres terres.
Com és ben sabut, la boira es forma amb l'evaporació de la humitat a la superfície. La manca de vent impedeix que les petites gotes d'aigua s'escampin en l'aire. Això passa a les valls i les conques, protegides per l'entorn muntanyós, les valls romanen més temps cobertes per la boira. Amb La Vall als nostres peus, sovint la veiem coberta de núvols que van desapareixent a mesura que el sol s'escalfa o quan bufa el vent.
Els que treballem amb productes destinats al consum alimentari, sovint parlem de les propietats organolèptiques; parlem de les característiques físiques que té un determinat producte, en el nostre cas, la mel, l'oli, el safrà, tal com les podem percebre des dels sentits: el sabor, la textura, l'aroma, el color... La boira, tot i que no la podem tastar, també ens entra pels sentits, la podem percebre amb la mirada, mentre ens oculta tot allò que hi ha davant nostre i embolcalla al paisatge amb un halo de misteri, i la podem percebre al tacte, quan a través de la pell ens encomana de la humitat freda de l'ambient.
Els que vivim entre boires, també estimem la boira.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.