La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 27 d’abril del 2017

La vida a les profunditats

Amb una longitud de 2550 quilòmetres, una amplària mitjana de 70 quilòmetres i una profunditat d'uns 11.000 metres, la Fossa de les Mariannes és el punt més profund sota la superfície marina de la Terra.
La National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) va engegar el 2016, una iniciativa científica per recol·lectar informació bàsica en aigües profundes amb la intenció d'aportar dades útils en la presa de decisions en relació a la gestió científica de l'entorn marí en les àrees protegides del centre i oest del Pacífic.
Com que aquestes profunditats fan humanament impossible bussejar i explorar tota la zona, la missió es du a terme amb la utilització d'un vehicle de control remot (ROV) que mesura la temperatura, la conductivitat de l'aigua i la profunditat entre molts altres paràmetres.
A part la importantíssima aportació cintífica d'aquest projecte, les càmeres del vehícle submarí ens deixen imatges impagables de la vida marina de les profunditats, d'una bellesa insòlita.


Un peix, probablement pertanyent al gènere Malacosarcus.Hidromedusa.


Peix pertanyent al gènere Grammatonotus.


Pagre vermell de cua llarga.Crinoid sobre una esponja blanc en forma de cinta.Crinoïdeus o lliris de mar (probablement ruberrimus Proisocrinus).


Corall Lepidisis.Medusa.


Peix xovato.


També, malauradament, podem veure imatges de la contaminació que provoca la lamentable deixadesa humana.
Vídeo de presentació del projecte:


Enllaç:
Okeanos Explorer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.