La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 28 de març del 2023

ELS AMETLLERS

Els ametllers són arbres de la família de les rosàcies i el seu hàbitat natural són les zones amb hiverns suaus i estius calorosos i secs. 

A Lleida, els ametllers solen créixer en àrees de secà i en vessants de muntanyes, ja que requereixen un bon drenatge i sòls poc profunds.

La floració dels nostres ametllers comença a la fi de l'hivern o principis de la primavera, generalment al febrer o març, i dura al voltant de dues setmanes. Durant aquest temps, els arbres es cobreixen de belles flors rosades o blanques que atreuen una gran quantitat d'abelles i altres pol·linitzadors (i cada any més turistes). 

L'ametlla madura a l'estiu, entre juliol i setembre, depenent de la varietat i de les condicions climàtiques. Les ametlles es recol·lecten a la tardor, quan les peles s'han assecat i es tornen marrons.

A Lleida, la producció d'ametlles és una activitat agrícola important i es duu a terme de manera tradicional mitjançant la recol·lecció manual de les ametlles.

Les ametlles poden ser consumides crues o torrades, i s'utilitzen en una gran varietat de plats, dolços i postres. A més, l'oli d'ametlla és usat en la indústria alimentària i en cosmètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.