La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 14 de juliol del 2022

ELS XIMPANZÉS

El 14 de juliol de 2018 va donar inici a la celebració del Dia Mundial del Ximpanzé.

Els ximpanzés viuen en comunitats formades per diverses dotzenes d'individus, a les jungles, les sabanes i els boscos d'Àfrica central i occidental.

Normalment, es desplacen de quatre grapes encara que poden aixecar-se i caminar alçats. La major part del seu aliment l'obtenen dels arbres, entre els quals es mouen eficaçment saltant de branca en branca. També els serveixen de dormitori, fabricant nius de fulles.

Tenen una dieta molt variada i, encara que normalment s'alimenten de fruites i plantes, també mengen insectes, ous i carn, arribant fins i tot a menjar carronya.

Els ximpanzés utilitzen eines; modelen pals que usen per a fer sortir als insectes del seu amagatall i per a treure larves dels troncs d'arbre, empren pedres per a obrir fruita seca i usen fulles per a recollir aigua potable. També són capaços d'organitzar-se en grups per a caçar micos, arribant algunes comunitats, fins i tot, a fabricar llances.

Els individus adults tenen pocs depredadors naturals, els més freqüents són el lleopard i el pitó de roca africà, però tots dos prefereixen altres preses a causa del perill que suposen els ximpanzés en grup. 

Són capaços d'aprendre alguns elements bàsics del llenguatge de signes humà.

És una espècie en perill d'extinció a causa de la destrucció del seu hàbitat, la caça, les malalties i el comerç il·legal.

Feliç dia del ximpanzé!

Documental: Chimpances Casi Humanos | Primates evolucionando

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.