La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 22 de març del 2016

10 anys de Twitter

Ahir es van cumplir deu anys de l'aparició de Twitter.
El seu co-creador Jack Dorsey va piular aquestes paraules: "just setting up my twttr" (posant a punt del meu "Twttr").

El lloc de microblogging més famós del món s'ha convertit en una eina quotidiana de comunicació i ha entrat de ple en la vida de milions de persones.
És un servei ràpid, directe i en temps real que ha tingut un paper decisiu en la difussió d'informació i en la comunicació d'esdeveniments mundials.
Una de les característiques principals d'aquesta xarxa social és la limitació de l'extensió dels escrits a 140 caràcters. Tot i que, en principi, això podria semblar una limitació, la necessitat de concentrar-se en l'essencial ho ha convertit en un avantatge.

Ahir Twitter publicava aquesta piulada en agraïment a tots els seus usuaris:

Els orígens:

Dorsey havia imaginat originalment Twitter com una plataforma de comunicacions basada en el servei SMS per telèfons mòbils. Grups d'amics poden mantenir-se en contacte i classificar els continguts publicats mitjançant etiquetes (tags). Com que es tractava d'una aplicació de pagament, els missatges havien de ser necessàriament curts.
Aquesta idea no va convèncer els inversors, però Evan Williams, membre de l'equip creador, havia venut un dels seus projectes a Google i va decidir comprar la plataforma i animar l'equip a continuar treballant i millorant la proposta. La idea agradava molt als informàtics de l'equip i finalment es va crear un sistema intern basat en internet per comunicar-se entre ells mateixos.
Després de 3 anys de treball, prototips, canvis i mals de cap, Twitter comença a funcionar i experimenta un creixement espectacular des dels primers dies.

Més informació:
La historia secreta de Twitter (muyinteresante.es)
The Real History of Twitter, In Brief (about.com)
Twitter Leadership: A Look at the Minds Behind Twitter (about.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.