La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 28 de setembre del 2017

Infusió de farigola, mel i llimona

Amb l’arribada dels primers freds i la disminució de la llum solar les nostres defenses naturals es veuen minvades i quedem exposats a patir els primers refredats, catarros i grips.



Un remei tradiconal de gran eficàcia el trobem en les infusions de farigola.

La infusió de les fulles seques de farigola resulta útil quan tenim un atac de tos a causa d'una inflamació o irritació de gola. Degut a les seves propietats antisèptiques, expectorants i antiespasmòdiques, ajuda a calmar la tos productiva o la tos espasmòdica.
La farigola és també una opció excel·lent quan per pal·liar els efectes d'una digestió pesada i de la producció de gasos i flatulències.
També ens pot ajudar  en casos de diarrea, gràcies a la seva acció antisèptica.

La mel, amb les seves propietats antimicrobianes, antiinflamatòries, antioxidants i antivirals, ajuda a alleujar la mucositat i la congestió nasal, alhora que calma les molèsties en la gola. Això la fa molt indicada en casos de mal de coll, tos o malalties respiratòries.

La llimona és el complement ideal per aquesta recepta remeiera casolana. Aporta vitamina C i antioxidants naturals.

Preparació:

1 tassa d’aigua
1 cullerada de farigola
1 cullerada de mel (de l’Àvia Clementina)
1 cullerada de suc de llimona

Ho prepararem de la manera habitual, escalfant l’aigua fins el punt d’ebullició, deixant que la farigola infusioni durant uns 5 minuts i afegint posteriorment la mel i el suc de llimona.
A part els beneficis per a la nostra salut, gaudirem de la ingesta d’una beguda agradable, dolça i aromàtica sense contraindicacions ni efectes secundaris, per la qual cosa la podem prendre en qualsevol moment, sempre que ens vingui de gust.

Enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.