La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 5 de febrer del 2020

Infusió de gingebre, llimona i mel



Amb el fred, tard o d'hora, es presenten refredats, grips, necessitem mocadors, moltes vegades sentim molèsties a la gola, tenim tos, ens fa mal el coll, l'empipadora congestió nasal...
Avui us proposem una infusió molt eficaç a l'hora de combatre aquests símptomes tan molestos.

Tres aliments que poden ajudar-nos a passar millor els efectes del fred i les infeccions, i a fer-ho de la forma més natural, són el gingebre, la llimona i la mel.
  • El gingebre té propietats antiinflamatòries que també ajudarien a alleujar la gola irritada.  El gingebre és un aliment que aporta diversos beneficis per a la salut. Antigues cultures ja l'usaven per a combatre tota mena de malalties, entre les quals, les congestions en les vies respiratòries. El gingebre buida les fosses nasals i és un bon expectorant. A més, ajuda a regular la temperatura corporal, els desequilibris de la qual són causa de moltes malalties. 
  • La llimona és rica en vitamina C.  La llimona és el fruit amb més aportació vitamínica. Posseeix vitamina C en abundància que reforça les defenses de l'organisme i evita moltes malalties de les vies respiratòries, com a catarros, grips o asma. A més és un poderós antioxidant i bactericida.
  • La mel ajuda a suavitzar i hidratar la cavitat bucal i atenuar la irritació.  La mel s'ha usat sempre en medicina popular per a combatre mals de coll per les seves grans propietats antisèptiques, . La capacitat curativa de la mel es deu a les seves propietats anti bacterianes. Són aquestes mateixes propietats les que també poden ajudar-nos amb la digestió i fins amb les úlceres, el mal e les dents, els refredats.
Cal recordar que aquests remeis naturals (aquest, i d'altres que us hem proposat en aquest bloc) NO són medicaments. Poden ajudar a alleujar molèsties com la irritació de gola. Però en cap cas han de substituir el tractament pautat pel metge. Els prendrem sempre juntament amb els fàrmacs receptats.

A tenir en compte per a una bona recuperació:
  • Seguir el tractament pautat pel metge.
  • Mantenir una bona hidratació.
  • Evitar l'automedicació i l'ús de remeis naturals a l'atzar.
  • Consumir els remeis naturals de forma complementària, després de menjar.
  • En cas que els símptomes empitjorin o si n'apareixen de nous, consultar amb el metge.

Ingredients:

2 rodanxes de gingebre fresc
1 llimona
1-2 cullerades de mel de l'àvia Clementina

Preparació:

Podem trobar el gingebre fàcilment: sec (en pols) i també fresc (en arrel). Descartarem l'arrel arrugada o seca.
Tallem dues rodanxes de gingebre ben fines i les posem a bullir amb l'aigua d'una tassa.
Afegim el suc d'una llimona i una o dues cullerades de mel.
Si comprem el gingebre preparat per a infusió, el tractarem de la manera habitual, deixant que infusioni uns cinc minuts.

També en podem preparar un xarop: introduïm en un flascó de vidre hermètic unes rodanxes de gingebre, unes rodanxes de llimona amb pela i unes cullerades de mel. Mesclem bé i deixem reposar.
Forma una mena de gelatina que es pot guardar durant tres mesos en la nevera, sempre tapada.
El consumirem a cullerades (una o dues) quan ens sentim decaiguts o "fluixos", sempre juntament amb el tractament pautat pel metge. Mai com a substitut.


També et pot interessar:

Melissa, els somnis més dolços
Infusió de farigola, mel i llimona
Aigua amb mel i llimona
Api Total
Api Total, un còctel de salut!
Grips i refredats, les malalties de l'hivern



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.