Les fronteres existeixen entre els paisos, no entre les persones
Amnistia Internacional va decidir realitzar un senzill experiment durant el qual els refugiats i els europeus es van asseure un davant l'altre i es van mirar als ulls. Gent de diferents continents que mai havien vist els ulls de l'altre abans. L'encontre va deixar tots els participants amb una sensació de connexió increïble.
El video es basa en la teoria (desenvolupada pel psicòleg Arthur Aron, el 1997) que quatre minuts de contacte ininterromput amb la mirada afavoreixen la intimitat.
Amnistia Internacional Polònia i l'agència de publicitat polonesa DDB&Tribals apliquen la teoria a la crisi dels refugiats. Persones de Síria i Somàlia seuen en front de persones de Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Polònia i el Regne Unit.
Els resultats són aclaparadorament positius.
Aquestes trobades van ser enregistrades a Berlín a l'abril de 2016. El vídeo parla per ell mateix.
L'experiment va ser dut a terme a Berlín perquè aquesta ciutat simbolitza la superació de les divisions.
La pel·lícula mostra les reaccions naturals i espontànies entre persones que es troben per primera vegada en un magatzem prop d'una antiga cruïlla de la Guerra Freda a Berlín: Checkpoint Charlie. Els refugiats procedien de Síria i Somàlia i havien viscut a Europa menys d'un any.
Enllaç a la publicació del vídeo:
Look Beyond Borders
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.