La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 8 de juny del 2021

L'ocell secretari

Sobre l'ocell secretari (Sagittarius serpentarius), el 1780, el polímata francès Georges-Louis Leclerc, comte de Buffon, va suggerir que el nom de secretari havia estat escollit a causa de les llargues plomes de la part superior del coll de l'ocell, que recordaven una ploma darrere de l'orella d'un escrivà antic.
El 1977, C. Hilary Fry de la Universitat d'Aberdeen va suggerir que el el nom de l'ocell prové de la paraula "secrétaire" francès, que, a la vegada, seria una evolució de l'àrab "saqr et-tair" que significa "falcó del semidesert" o "falcó que vola".

El cert és l'aspecte d'aquesta rara au rapinyaire ens fa pensar en algun personatge del segle XVIII, tot en blanc i negre, amb les seves potes tan llargues i un aire sever de distinció elegant.

Amb una alçada considerable que pot arribar fins als 150 centímetres, aquesta rapinyaire africana, s'alimenta principalment de serps  que caça literalment a puntades de peu, els colpeja amb les fortes potes abans d'engolir-los, També formen part de la seva dieta els llangardaixos, els insectes i qualsevol petit vertebrat que pugui caçar. 

Malauradament, aquesta espècie està en risc d'extinció.

Imatge: Yoky 


Vídeos




Per saber-ne més: 

  • Secretari (ocell) [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.