La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 1 de març del 2023

PER QUÈ RECOMANEM CULLERA DE FUSTA PER SERVIR LA MEL?


La mel d'abella és un producte natural produït per les abelles a partir del nèctar de les flors. A banda de ser un aliment ric en nutrients i energia, també conté una varietat d'enzims que són beneficiosos per a la salut humana.
La mel d'abella conté enzims com la invertasa, l'amilasa, la glucosa oxidasa, la catalasa, la fosfatasa àcida i la diastasa. Aquests enzims són produïts per les abelles i es troben en la mel en petites quantitats.

  • La invertasa, també coneguda com a sacarasa, és un enzim que descompon la sacarosa en glucosa i fructosa.
  • L'amilasa és un enzim que descompon els carbohidrats complexos en sucres més simples.
  • La glucosa oxidasa converteix la glucosa en àcid glucònic i peròxid d'hidrogen, la qual cosa pot tenir propietats antibacterianes.
  • La catalasa és un enzim que descompon el peròxid d'hidrogen en aigua i oxigen, la qual cosa pot ajudar a prevenir l'oxidació de la mel.
  • La fosfatasa àcida és un enzim que ajuda a la digestió dels fosfats en la mel.
  • La diastasa és un enzim que ajuda a descompondre els sucres complexos en sucres més simples.

Aquests enzims presents en la mel d'abella protegeixen la mel de l'oxidació i són beneficiosos per a la salut humana, ja que tenen la capacitat d'ajudar en la digestió dels carbohidrats i actuar com a agents antibacterians. 

Alguns enzims es poden veure afectats pel contacte amb metalls, depenent del tipus d'enzim i del metall en qüestió.
El contacte amb metalls pot arribar a canviar la conformació de la proteïna, la qual cosa pot afectar la seva activitat. Per això es recomana fer servir culleres de fusta; una bona opció per a utilitzar en la preparació d'aliments, especialment quan es treballa amb ingredients sensibles o fràgils, com els enzims presents en la mel i en alguns aliments.
Les culleres de fusta no afecten l'activitat o estructura dels enzims de manera significativa, ja que la fusta no és un material reactiu ni tòxic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.