La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 24 d’agost del 2016

Amazing Grace


William Wilberforce [Wikimedia Commons]

Tal dia com avui de 1759, naixia William Wilberforce (Kingston upon Hull, comtat de Yorkshire, 24 d'agost 1759 - Londres, 29 de juliol de 1833). Va ser un polític, filantrop i abolicionista anglès. Elegit a la Cambra dels Comuns als 21 anys d'edat. Durant dues dècades, va liderar una campanya en contra de l'esclavitud al Parlament Britànic. El 1791 va proposar un projecte de llei a la Cambra dels Comuns per eliminar l'esclavitud. Va defensar el projecte abolicionista fins el 1807, any en qual el seu projecte de llei per posar fi al comerç inhumà de l'esclavitud va ser aprovat pel Parlament Britànic.


John Newton [Wikimedia Commons]

"Amazing Grace" és un himne cristià publicat el 1779, escrit pel poeta anglès i clergue John Newton (1725-1807).
Newton va escriure la lletra basant-se en la seva experiència personal com a mercader d'esclaus. El 1748, el seu vaixell va ser afectat per una violenta tempesta davant de la costa d'Irlanda; Newton es va encomanar a Déu demanant misericòrdia. Aquest moment va marcar la seva conversió espiritual; va continuar la seva carrera de comerç d'esclaus fins que, finalment va començar a estudiar teologia cristiana. L'himne és un cant d'agraïment i d'esperança, tot un símbol pel moviment antiesclavista i una de les cançons més cantades a partir d'aquell moment.

Vídeo de la formació musical Celtic Woman interpretant Amazing Grace (Emi Music)


L'any 2006, Michael Apted https://ca.wikipedia.org/wiki/Michael_Apted va dirigir l'extraordinària pel·lícula Amazing Grace basada en la vida de William Wilberforce (altament recomanada si encara no l'heu vist).



Enllaços:
William Wilberforce a la Viquipèdia
John Newton a la Wiquipedia (en castellà)
Web oficial de la Pe·lícula Amazing Grace
La cançó Amazing Grace a XTECBlocs (amb traducció al català, partitura i anàlisi)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.