La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 28 d’octubre del 2020

Les pantomimes lluminoses

Tal dia com avui, 28 d'octubre de 1892, Émile Reynaud estrenava les seves "pantomimes lluminoses" a París (França). Aquest fet el va convertir en el precursor del cinema animat. 

Émile Reynaud era fill de pare rellotger i de mare aquarel·lista. D'ells va aprendre mecànica i dibuix. Posteriorment va estudiar enginyeria i va ser professor de física i de mecànica i va treballar intensament en el perfeccionament de la imatge en moviment.
Les seves joguines òptiques van ser molt exitoses i li van valer una menció especial en l'Exposició Universal de París de 1878.

Basant-se en el zoòtrop, va inventar un enginy que il·luminava les imatges mitjançant uns petits miralls verticals. Aquest invent va ser batejat pel seu creador amb el nom de "praxiloscopi".
Més endavant el va perfeccionar eliminant el moviment circular cíclic de les imatges per mitjà de dues bovines i una tira de film transparent que passava d'una bovina a l'altra, permetent desenvolupar escenes amb un principi i un final. A més, Un complex sistema de lents i de focus, permetia projectar les imatges sobre una superfície gran que podia ser visualitzada per diverses persones a la vegada.
La primera exhibició en públic de les seves pel·lícules es van publicitar amb el nom de "teatre òptic". 




Cartell de Jules Cheret anunciant l'esdeveniment


A YouTube podem trobar diversos vídeos que expliquen el funcionament dels seus invents i també algunes de les pel·lícules. Us en proposem alguns.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.