La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 10 de febrer del 2021

Les abelles i els brodats

 

Ava Roth és una artista de Toronto que ha desenvolupat tota una tècnica per treballar conjuntament amb abelles de la mel.
Les abelles fan la part final de cada obra. Roth combina brodats, granadures, teles, escorça d'arbre que diposita dins el rusc en els marcs de bresca, les abelles completen les peces tancant-les en patrons orgànics de bresca.
El treball de l'artista no ha estat fàcil i ha necessitat fer una gran quantitat de proves per resoldre algunes variables com determinar els materials als quals responen les abelles, el temps que cal mantenir les peces dins del rusc abans que es dipositi la mel, o transmetre als insectes quines àrees han de quedar lliures.
La intenció de l'artista és la de reflectir la delicadesa i la bellesa de la bresca elaborada per les abelles, i, alhora, fer visible la fragilitat dels petits pol·linitzadors i la necessitat de prendre mesures per evitar-ne l'extinció.
Per altra banda, els brodats dins els bastidors circulars dels tambors, són un gest de complicitat amb una feina artesanal que tradicionalment ha estat elaborada per les dones.

El resultat d'aquest treball col·laboratiu s'exposa a diverses galeries d'art. 


Ava Roth realitza també altres treballs artístics que podeu veure al seu web.

Web d'Ava Roth

http://www.avaroth.ca/

2 comentaris:

Moltes gràcies per comentar.