La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 2 de setembre del 2021

Les Set Meravelles Naturals (3) L'illa de Jeju

Continuem el nostre viatge per les set meravelles naturals. 

En aquesta tercera etapa ens aturem a l'illa de Jeju, la més gran de Corea del Sud, és també coneguda com a illa de Quelpart. Té una mica menys de dos mil quilòmetres quadrats, amb un clima subtropical, lliure d'industrialització i on els illencs viuen de la pesca, el cultiu de mandarines i el turisme.
Es tracta d'una illa volcànica. Als anys setanta va ser el destí preferit dels coreans jovençans per al seu viatge de noces, com passava amb les nostres Illes Canàries.

A causa del seu aïllament geogràfic, gaudeix d'unes característiques culturals pròpies com ara els "harubang" (avis de pedra), escultures tallades en blocs de lava. Aquesta illa té una estructura familiar matriarcal destacant les "haenyo" (dones de la mar) que es guanyen la vida mariscant a pulmó lliure.
La Unesco ressalta tres meravelles naturals:

1. Seongsan, el Pic del Sol Naixent, que va brollar de la mar en una erupció volcànica fa cent mil anys amb un immens cràter cobert d'herba i envoltat de 99 roques morrudes. És típic pujar abans que surti el sol per a veure començar el dia.
2. Les cinc laberíntiques coves de lava formades per les erupcions basàltiques del volcà Geomun Oreun.
3. El Parc Nacional d'Hallasan, dominat per la muntanya Troba, un volcà de 1950 m, el pic més alt del país, visible des de qualsevol punt de l'illa. Pujar al seu cim porta un dia complet de marxa, però val la pena. L'antic cràter amaga un bell llac d'una extraordinària riquesa floral i faunística.
Especialment interessant és la cova Manjanggul, amb el tub de lava més gran del món, un veritable espectacle natural. 

Paradoxalment, els cels de l'illa constitueixen la ruta aèria més transitada del món.


Cascada a l'illa de Jeju. Imatge: Martin Chen  


Costa de l'illa de Jeju. Imatge: Martin Chen  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.