La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 29 de juny del 2022

LES ILLES SEYCHELLES



Imatge: Tristan Denyer 

Avui farem un tomb per l'anomenada perla de l'Índic, les illes Seychelles. 
Es localitzen en el continent africà, a mig camí entre Madagascar i l'Índia, la qual cosa converteix a l'arxipèlag en una gran cruïlla cultural.


Imatge: Jmhullot 


Les illes Seychelles són molt més que un paradís de sol i platja.
Són 115 illes petites que s'escampen per una àrea tan gran com tres vegades Espanya. Només n'estan habitades unes trenta i no es pot accedir a la majoria de la resta perquè, o bé són privades, o bé són reserves naturals.
La majoria d'illes són granítiques, no van emergir a causa d'un volcà sinó esqueixades d'Àfrica fa milions d'anys.
Les Illes Exteriors estan formades per atol·lons coral·lins i cais de sorra deserts, on es troba l'atol·ló d'Aldabra, el segon més gran del planeta, declarat Patrimoni de la Humanitat pel seu impressionant valor ecològic.
Hi ha constància que els navegants àrabs les usaven com a escala per a proveir-se d'aigua i aliments, encara que els pirates eren els seus visitants més freqüents.

Els "seychellois" formen una amalgama cultural composta pels descendents dels antics colons francesos i anglesos, d'esclaus negres, i també indis i xinesos que han anat arribant amb posterioritat. Es parla el crioll seselwa, derivat del francès i que s'escriu tal com es pronuncia, encara que també són llengües oficials el francès i l'anglès.

Quant a la seva fauna única, hi ha les conegudes tortugues gegants de les Seychelles; les granotes de la família Sooglossiadae; la ratapinyada Coleura seychellensis, una altra espècie única, probablement la més amenaçada del món, ja que es creu que només en queden menys de 100 exemplars... S'han identificat 250 espècies d'ocells, 12 són endèmiques com el lloro negre de Seychelles. Coracopsis nigra barklyi, que només habita a l'illa de Praslin, és l'ocell nacional de Seychelles. Aquestes illes contenen unes 2000 espècies d'invertebrats i més de 1000 espècies diferents de peixos, destacant el peix pallasso Amphiprion fuscocaudatus, endèmic de l'arxipèlag.
La flora, exuberant, compta amb 82 espècies endèmiques; destaquem la palmera Lodoicea maldivica (fins a 30 m d'altura) i els "cocos de mer" de 22 quilos, i l'orquídia Vanilla phalaenopsis. 


Tortuga gegant d'Aldabra. Imatge: Childzy 


Granota de les Seychelles de Gardiner (Sechellophryne gardineri). Imatge: van Pickett 


Coleura seychellensis. Imatge: Island Conservation Society  


Coracopsis nigra. Imatge: Skip Russell 


Amphiprion fuscocaudatus. Imatge: Greg Tee 


Vanilla phalaenopsis. Imatge: Hans Stieglitz 

Les Seychelles, un paradís a l'Oceà Índic. 

Imatge: Jmhullot 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.