La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 4 d’abril del 2016

Atenció! AbellesDurant l'hivern, les abelles no estan actives. Quan la temperatura descendeix fins a uns 10 graus, l'activitat fora i dins del rusc disminueix. Les abelles s'agrupen, molt juntes i la reina (sempre al mig de la pinya) deixa de pondre ous. Aquesta pinya formada per les abelles els permet mantenir-se escalfades. Les obreres fan torns per anar ocupant successivament l'interior de la pinya i evitar que les que estan en la capa externa, morin de fred. D'aquesta manera, les abelles (que són animals de sang freda), passen l'ivern.
Amb l'arribada del bon temps, les abelles comencen a activar-se.Els ametllers, ara ja estan aclarits (s'han tallat les branques sobreres), han florit , s'han pol·linitzat. Les abelles hi han contribuit i ara està madurant el fruit que, a la tardor, ens donaran les preuades ametlles.

Aquests darrers dies, les abelles han comencat a retornar a casa perquè fa vent i està molt ennuvolat. A mesura que el temps es vagi estabilitzant, les abelles reprendran la seva activitat de recol·lecció i de cria de nous exemplars.

Algunes de les nostres arnes amb el Montsec al fons.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.