La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 28 de desembre del 2015

El dia dels Sants Innocents

La nostra tradició assenyala el 28 de desembre com el dia de les innocentades.
És una manera de retre homenatge als infatns morts per ordre d'Herodes.
Durant aquest dia, es fan tota mena de bromes amb l'objectiu de fer aparèixer l'altre com a un innocent.
Nosaltres no volem fer cap broma als nostres lectors però sí que us proposem veure un vídeo que està circulant per internet amb un èxit aclaparador. El millor exemple que hem trobat per reflectir la innocència.
Una jove femella d'orangutan, "Jingga", del zoo de Barcelona, es parteix de riure després d'observar un senzill truc de màgia.
Aquest vídeo de Dan Zaleski ha aconseguit 15 milions de visites a Youtube, en un parell de setmanes.



Els orangutans són els únics grans micos d'Àsia. Viuen al sud-est asiàtic, als boscos tropicals de les illes de Borneo i Sumatra. Juntament amb els bonobos, ximpanzés i goril·les, formen part del que anomenem "grans primats". Són notablement similars als humans en termes d'anatomia, fisiologia i comportament. És sabut que els primats són força intel·ligents. En la llengua malaia, la paraula "Orang Hutan" vol dir home del bosc.
Són els grans primats que passen més temps als arbres. També són els únics d'aquest grup que no viu en comunitats. Durant els primers anys de la seva vida, els cadells són atesos per la mare fins que tenen uns 7 anys; a partir d'aquest moment, inicien una vida en solitari com tota la resta d'individus adults. De petits, són molt juganers. Els orangutans en llibertat poden arribar a viure fins a 50 anys.
Actualment, els orangutans, estàn en risc d'extinció. El factor principal que causa la disminució de les poblacions d'orangutans és la destrucció i degradació del seu hàbitat a la selva tropical. Les activitats relacionades amb el desenvolupament humà, com ara la tala d'arbres, la conversió de boscos a plantacions de palma d'oli, la mineria i l'expansió urbana, són els principals contribuents a la pèrdua d'hàbitat de l'orangutan.


Foto: National Geographic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.