La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 13 de setembre del 2018

La "nocturnalitzacio" dels animals

Llegim a National Geographic una notícia que no hem pogut passar per alt.


Foto: Valentin Panzirsch [Wikimedia Commons]


Sembla ser que molts animals estan canviant els seus hàbits per evitar el contacte amb éssers humans.

A mesura que la gent envaeix cada vegada més els hàbitats animals, més criatures salvatges s'emparen en la foscor de la nit.

Segons demostra un estudi (publicat al juny a la revista Science) dirigit per científics de la Universitat de Califòrnia, Berkeley i la Universitat Estatal de Boise, l'activitat humana està pressionant sobre els mamífers, obligant-los a canviar la seva activitat des de l'alba fins a les hores fosques de la nit.

Els animals de moltes espècies, ja empeses als marges geogràfics dels seus hàbitats locals, intenten evitar la interacció amb els éssers humans "prenent distància en el temps, més que no pas en l'espai".

Quan l'activitat humana entra en territoris salvatges, les coses comencen a canviar dramàticament a la natura. Alguns animals diürns passen el 90 per cent del seu temps de vigília durant la nit. Efectivament, l'amenaça que suposa la presència humana, fa que el sol esdevingui nocturn.

Segurament podríem trobar un bon nombre d'estudis semblants, que demostren com n'és de perjudicial l'activitat humana sobre el medi ambient. Tard, com sempre, comencem a adonar-nos que aquest món ha de seguir sent com era en els orígens de la humanitat: sostenible.


Per saver-ne més:
More Animals Becoming Night Owls, Thanks to Humans [National Geographic]
The influence of human disturbance on wildlife nocturnality [Science Magazine]




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.