La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 26 de febrer del 2016

Campanya per salvar l'Àrtic



Segur que alguna vegada us heu topat, tot navegant per internet, amb algun anunci d'una campanya de Green Peace per salvar lÀrtic.

Com tos sabem, lÀrtic ha estat sempre una zona molt rica en biodiversitat i refugi de moltes espècies d'animals, especialment marins, alguns dels quals ens són gairebé o totalment desconeguts.
La vida que hi ha sota aquestes aigües de l'Àrtic és d'una biodiversitat immensa, d'importància global. I encara queda molt per conèixer i investigar d'aquest món submarí, que a més és molt vulnerable, ja que ha romàs sempre inabastable a lésser humà.
Animals tan emblemàtics com les balenes boreals, els narvals (l'unicorn del mar) i els taurons de Groenlàndia i també criatures tan fascinants com la "medusa cabellera de lleó" (la més gran de les meduses), o el petit i delicat àngel de mar, s'enfronten ara amb un nou perill.
El desglaç de l'Àrtic deixa al descobert la riquesa de les seves aigües. És l'oportunitat que els bucs pesquers d'arrossegament estaven esperant. Aquesta activitat podria arrasar aquest fràgil i valuós ecosistema.

La campanya "Save the Arctic" proposa protegir l'Àrtic amb la creació d'un santuari en les aigües centrals de l'oceà Àrtic i d'una xarxa de reserves marines en les aigües de Svalbard.


Balena de Groenlàndia (Balaena mysticetus). Foto: Ansgar Walk


Narval (Monodon monoceros). Foto: Glenn Williams


Medusa cabellera de lleó (Cyanea capillata). Foto: Derek Keats


Àngel de lÀrtic (Clione limacina). Foto: Danny Kent

Per signar la petició: savethearctic.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.