La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 16 de novembre del 2016

Vespes construeixen niu de colors

Mattia Menchetti estudia Biologia a la Universitat de Florència (Itàlia).
Els seus interessos se centren en l'Ecologia del Comportament. Treballa especialment amb insectes i mamífers. Va estudiar la personalitat de la vespa Polistes dominula per la seva tesi de llicenciatura.
És expert en ecologia de les espècies exòtiques presents a Itàlia i, actualment, treballa en l'ecologia del comportament de les planàries terrestres exòtiques. També està involucrat en projectes de ciència ciutadana per a la investigació sobre els impactes de les espècies exòtiques.

Partidari de l'accés lliure a la informació i del codi obert, col·labora amb Wikipedia, iNaturalist i PhyloPic i és responsable de continguts del lloc web de la revista entomològica d'accés obert Onychium i del lloc web de la Setmana de la papallona.

Però, si Mattia ha aparegut a nombrosos llocs a internet, obtenint un èxit aclaparador, ha estat per un experiment fet amb una colònia de vespes.
Les vespes de l'espècie Polistes dominula (vespa paperera) construeixen un niu amb una mena de paper prim amb cel·les hexagonals que elles mateixes elaboren barrejant saliva amb la cel·lulosa que recol·lecten de l'escorça dels arbres.
Mattia Menchetti va proporcionar trocets de papers colorejats a una colònia de vespes durant la formació del niu.
El resultat que avui reproduim, ha estat considerat com a obra artística en molts webs de prestigi.







Web de Mattia Menchetti

Via: My Modern MET


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.