La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 17 de novembre del 2016

Mujeres. Afganistán

Amb fotografies del fotògraf Gervasio Sánchez i textos i producció a càrrec de la periodista Mónica Bernabé, neix "Mujeres. Afganistán". Un projecte de la "Asociación por los Derechos Humanos en Afganistán" (ASDHA) que té com a objectiu mostrar, a través de la imatge i la paraula, la realitat que viuen les dones afganeses.



El projecte està basat en les imatges i els textos que es presenten en format exposició i en format llibre. Han calgut gairebé sis anys de feina i viatges per fer visible una realitat per la qual, els mitjans de comunicació i la gent en general, passem de puntetes.
A l'Afganistan, les dones no tenen practicament cap dret, els homes (el marit, el pare o el germà) decideixen sobre la seva vida. El projecte proposa una reflexió profunda sobre la urgència d'actuar i pren, i convida a prendre, una posició proactiva en front d'una situació d'extrema gravetat que afecta tota la població femenina i que compromet molt seriosament els drets humans.



Vídeo de la UNED sobre el projecte. Impressionants i colpidores explicacions dels autors:


“Només veiem el burca. Però en vuit anys a l’Afganistan mai he trobat una dona que em digués que el burca era el problema”
Entrevista amb Mònica Bernabé a Crític

Bloc de Gervasio Sánchez a HERALDO.es
Mònica Bernabé a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.