La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 30 de març del 2017

El gos més antic del món

El proppassat dimarts, el diari La Vanguardia publicava en la seva edició digital una notícia que ens va cridar l'atenció: El gos més antic i rar del món acaba de ser vist en la naturalesa.



Aquesta espècie de gos (Canis dingo hallstromi), propera del dingo australià (Canis lupus dingo), està considerada com l'avantpassat més antic del gos domèstic; gairebé un fòssil viu.
És anomenada en anglès "New Guinea singing dog", per la seva veu peculiar, o també "New Guinea Highland dog", en referència al seu orígen.

Alguns exemplars s'havien conservat i reproduit en captivitat però es creia que el gos salvatge de les terres altes de Nova Guinea, al nord d'Austràlia, era una espècie que s'havia extingit donat que no se'n observaven exemplars des de fa molts anys.
Recentment, la Fundació del Gos Salvatge de les Terres Altes de Nova Guinea (en anglès New Guinea Highland Wild Dog Foundation, NGHWDF http://www.nghwdf.org) anunciava que l'animal havia estat vist en el seu hàbitat natural, en zones de gran altura a l'illa de Nova Guinea. El comunicat de premsa detalla el descobriment d'una població sana, viable i reproductiva de gossos salvatges (HWDs) localitzada al Puncak Jaya (Carstenzs Pyramid) de la província de Papua.




L'udol dels gossos cantants (audio)


Vist a La Vanguardia

Web de la NGHWDF 
Bloc de la NGHWDF 
La NGHWDF a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.