La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 4 d’octubre del 2017

L'última granota arborícola de Rabb

Campanya de TV para a la prevenció d'incendis forestals a España (1962-1963)

“Cuando un monte se quema algo suyo se quema.”

Aquesta frase va servir d’eslògan per a una campanya televisiva per a la prevenció d’incendis forestals. Corrien els anys 60.

La frase va ser enginyosament parodiada pel gran humorista gràfic Jaume Perich que hi va afegir un punt agre de sarcasme social: “Cuando un monte se quema algo suyo se quema... señor Conde.”

Però el cert és que la frase estava ben trobada, era una manera de dir-nos que el respecte pel medi ambient i la natura, era cosa de tots, en una època en la qual encara no es disposava de dades suficients per treure conclusions alarmants sobre els perills que s’estaven gestant des dels temps de la industrialització. Certament, la destrucció dels espais naturals ens afecta a tots.

Avui tots tenim una consciència cívica i una educació mediambiental, som sensibles i respectuosos.

Per això ens dol quan llegim notícies com aquesta, a la qual fem referència avui.



National Geographic ens adverteix de la desaparició d’una granota que habitava els boscos plujosos de determinades zones de Panamà.
Aquesta espècie, única i irrepetible ha desaparegut, ja no serà possible veure-la trepar pels troncs dels arbres o desplaçar-se planejant d’un arbre a un altre en el seu hàbitat natural.
Una llàstima perquè qualsevol forma de vida, per petita que sigui, és un tresor valuós.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.