La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 23 de gener del 2018

L'oli d'oliva arbequina



Les oliveres arbequines (Olea europea) són originàries de Palestina des d'on, segons diu la llegenda, van ser introduïdes pel duc de Medinaceli al segle XVII. El duc vivia al castell-palau d'Arbeca i d'aquí el nom que rep aquesta varietat en honor al municipi on residia.

Actualment es conreen a bona part de la zona del nord-est d'Espanya (Catalunya i Aragó).

És una varietat molt productiva que s'adapta perfectament a terrenys pobres i és força resistent al fred i al canvi climàtic.
L'oliva és petita i de color vermellós, molt productiva degut a la quantitat de greix que conté. És recomanable per a les persones que tenen el colesterol alt.
El seu oli és delicat i es recomana mantenir-lo en ampolles fosques perquè no rebi la llum solar que el pot danyar.
L'oli d'oliva arbequina és de color verd groguenc. Dens i amb força cos, es distingeix per la seva gran qualitat. El sabor és suau i te una aroma fresca i afruitada amb tocs de poma i de fruites seques. Molt recomanat per a l'elaboració de salses, rebosteria i cremes fredes. A més és ideal per marinar i cuinar el peix i també, naturalment, per acompanyar les amanides.





Enguany, a més de la producció habitual de maçanera i negral, tenim oli d'arbequina. El podeu trobar a les botigues a partir d'ara.

Per saber-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.