La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 22 de febrer del 2018

La mel de la follia

Raphael Treza és un cineasta, músic i fotògraf francès amb seu a París.
Esta interessat principalment en les cultures de les tribus aïllades, i molt especialment en la relació que aquestes estableixen amb els animals salvatges i en la seva manera de sobreviure en un entorn desafiant i d'adaptar-se a la modernitat.
A més, crea, interpreta i produeix la música de les seves pel·lícules. Utilitza instruments diferents que coneix en el decurs dels seus viatges a més de "samplers" i diverses màquines.

El 2010 Va visitar els caçadors de mel Gurung del Nepal i en va fer un extens reportatge. Durant un mes l'any, les abelles d'aquella zona (les més grans del món) visiten unes flors verinoses que aporten a la mel un component al·lucinògen. Els Gurung escalen els penya-segats en els quals les abelles construeixen els ruscos i en recullen la mel. La mel és consumida amb molta prudència pels membres del poblat per tal de no prendre mal. Segons explica el mateix Raphael, els efectes de la ingesta de la mel són immediats i similars als de l'absenta. La quantitat que ingereixen els pobladors no supera les tres cullerades. La mel és utilitzada per les seves propietats calmants a més dels beneficis que aporta al sistema immunitari i també com a afrodisíac. Els gurung, de la mateixa manera que ho fan gairebé totes les cultures que utilitzen substàncies naturals, estableixen amb aquesta mel una relació de caràcter místic i ritual.



Vegeu també:
Recol·lectant en altura

Enllaços:
Web oficial de Raphael Treza
Raphael Treza a Facebook
Raphael Treza a Youtube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.