La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 12 de juliol del 2018

La papallona de vidre

La Greta oto és una papallona de la família Nymphalidae que te les ales transparents.

És coneguda com la papallona de vidre. Fa entre 5,5 i 6 cm d’envergadura. Es pot trobar a Amèrica Central, des de de Mèxic a Panamà on se la coneix amb el nom de “espejitos”. La vora de les seves ales és de color cafè fosc, de vegades tenyides de vermells o taronja mentre que el teixit de l'ala és transparent com un vidre.

La raó per la qual les seves ales són transparents és que amb prou feines reflecteixen la llum. Aquesta característica la fa menys vulnerables a la captura per part de les aus i altres animals que s’alimenten de papallones i d’altres insectes.

Sembla ser que la transparència dels teixits que componen les ales d’aquesta papallona, és deguda a la seva nanoestructura de naturalesa irregular, aparentment caòtica.
Aquesta nanoestructura està servint d’inspiració per a fabricar materials que podrien ser d’utilitat per als telèfons intel·ligents donat que permetrien veure la pantalla a la llum del sol i alhora, serien hidròfugs i auto rentables.Autor: marsupium photography [Wikimedia Commons]


Autor: Alias 0591 [Wikimedia Commons]


Autor: Eddy Van 3000 [Wikimedia Commons]


Per saber.ne més:
Scientists Discover Secret To Butterfly's Invisible Wings [IFL Science]
14 Stunning Photos of the Glasswinged Butterfly [Wow Amazing]1 comentari:

Moltes gràcies per comentar.