La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 20 de març del 2019

El fotògraf que vol recuperar la terra



Sebastião Ribeiro Salgado va néixer a Aimorés, Minas Gerais, el 8 de febrer de 1944. És un fotoperiodista brasiler, membre de l'agència Magnum i guanyador de diversos premis internacionals, entre els quals, el Príncep d'Astúries de les Arts (1998). Representant especial d'UNICEF des del 2001.
És specialment conegut per la seva tasca social de denúncia de la injustícia i els abusos i en favor de les poblacions desfavorides.

Però avui no parlarem de les seves fotos. Avui ens centrem en un dels seus projectes personals i social més impressionant.

Sebastiao Salgado, veient la devastació que havia tingut lloc a la seva terra de Minas Gerais, que havia estat un paradís de boscos tropicals i que havia acabat convertint-se en una terra erma sense arbres ni fauna, degut a l'activitat agropecuària, va sentir la necessitat d'ajudar d'alguna manera a recuperar la vida de l'indret. La seva esposa, Lélia Wanick, va suggerir la idea de treballar per la repoblació forestal. Es van posar mans a la feina, van haver de convèncer els habitants de la zona, inspirar a la gent, van recaptar fons, van reunir equips i l'abril de 1998, van fundar l'Instituto Terra amb l'objectiu de transformar la terra estèril en el paradís que havia estat.



Les principals línies de treball de l'institut fundat pel matrimoni Salgado són: la restauració d'ecosistemes, la producció de plàntules del bosc atlàntic, l'extensió ambiental, l'educació ambiental i la investigació científica aplicada.

Des de la seva fundació, han pogut plantar més de dos milions i mig d'esqueixos de més de 293 espècies vegetals en la zona. 235 espècies animals (entre amfibis, rèptils, ocells i mamífers) han tornat al seu antic hàbitat.

La tasca duta a terme per un petit grup de persones que treballen amb constància i determinació demostra que podem aconseguir tot allò que ens proposem.





Enllaços:
Web de l'Instituto Terra
l'Instituto Terra a Facebook
https://www.facebook.com/InstitutoTerraOficial/

Vist a:
How A Brazilian Photographer Restored An Entire Forest With 2.7 million Trees In 20 Years [The Science News Reporter]
El Edén de Sebastião Salgado [El País]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.