La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!
dimarts, 19 de març del 2019
El romaní
El romaní ja fa uns dies que ha començat a florir.
A muntanya, tot fa pendent, sovint es formen terrassetes. Els marges costeruts que delimiten camps i camins de La Vall s'omplen de taques liloses que creixen entre mig de tota mena de matolls. Són mates de romaní, esquitxades de gran nombre de flors petites i delicades. Desprenen un aroma encisador.
Passejar aquests dies per La Vall és un privilegi. Un plaer que compartim amb les abelles. A elles també els agrada l'olor del romaní. Treballen frenèticament, visitant totes les flors i refregant-se per aconseguir el preciat pol.len que transporten a les portes. També s'entretenen una vegada i una altra a xuclar el nèctar de les flors del que sortirà una meravellosa mel de color clar, dolça i aromàtica, de sabor deliciós, que nosaltres envasarem en fred perquè conservi totes les seves propietats.
A la pàgina Parc de les olors, pots trobar informació interessant sobre el romaní i també sobre altres plantes aromàtiques.
També et pot interessar:
Mel de romaní
Grips i refredats, les malalties de l'hivern
Etiquetes de comentaris:
Apicultura,
Llar,
Mel,
Natura,
Sant Miquel,
Tradició
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.