La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 28 de maig del 2019

Melissa, els somnis més dolços



També coneguda com a tarongina, la melissa és una planta de la família de les labiades, com la menta, la farigola, l'orenga o la sàlvia. Com totes elles, força coneguda com a planta aromàtica i medicinal.

Les seves flors nanes, de color blanc, atrauen les abelles. Aquesta circumstància està, precisament, relacionada amb el nom científic de la planta, "Melissa officinalis", ja que la paraula "melissa" vol dir abella en grec.

A més del seu sabor dolç i agradable quan la prenem en forma d'infusió (no cal dir que està boníssima si l'endolcem amb mel de l'àvia Clementina), la melissa és també molt utilitzada com a remei natural per ajudar en diversos processos de malestars pels beneficis que aporta.
Consumida amb certa regularitat, pot alleujar els estats d'agitació pel seu efecte tranquil·litzant que redueix l'ansietat i l'estrès i proporciona relaxació. Els seus efectes sedants afavoreixen la son i equilibren el sistema nerviós degut, principalment, als àcids fenòlics i als flavonoides, sense deprimir el sistema nerviós central.
És també un bon estomacal, espasmolític i carminatiu i ajuda a eliminar els gasos causats per la mala digestió, proporcionant benestar després dels menjars pesats.
Per via externa té acció antisèptica, antifúngica i antivírica.
També és emmenagoga, i per tant, és útil en la regulació dels trastorns menstruals.

Originària del sud-oest d'Europa, la regió occidental d'Àsia i el Nord d'Àfrica, es distribueix per tota la conca mediterrània, a totes dues riberes del mar, i arriba fins al sud de les illes Britàniques pel nord, al nord del Marroc pel sud i a l'Orient Mitjà per l'est.
Al Principat, la podem trobar en comarques de clima marítim amb condicions temperades i humides i estius calents i secs, és a dir, pràcticament per tot arreu.


Gideon Pisanty (Gidip) [Wikimedia Commons]


Per saber-ne més:
Melissa [Vikipèdia]






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.