La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 19 de novembre del 2019

Creature Conforts


Imatge via IMDb

El curtmetratge original "Creature Comforts" (1989) de cinc minuts de durada va ser concebut i dirigit per Nick Park i produït per Aardman Animations. Incorpora les veus de no actors britànics en la mateixa línia que les entrevistes "Vox Pop" (que podríem traduir com "la veu del carrer"). Va ser produït com a part d'una sèrie anomenada "Lip Synch" (sincronització dels llavis) per al canal 4. La pel·lícula va guanyar el Premi de l'Acadèmia al Millor Curtmetratge d'Animació en 1990. Més endavant se'n faria una sèrie de comercials molt populars i després una sèrie d'animació per als Estats Units.

En el curt apareixen entrevistes a diversos animals d'un zoològic, preguntats sobre les seves condicions de vida. Les veus de cada personatge van ser interpretades per residents d'una urbanització i d'una llar d'ancians. Després es va utilitzar la tècnica "stop-motion" per a animar els personatges de plastilina.
Les respostes donades en les entrevistes es van encaixar en el context dels animals del zoològic. Els óssos polars (per exemple) van rebre les veus d'una família propietària d'una botiga local, mentre que el puma que es lamenta graciosament de la manca d'espai, va ser interpretat per un estudiant brasiler que vivia al Regne Unit.
La increïble capacitat expressiva dels personatges i el contrast amb les veus reals fan un efecte sorprenent. Tota una amable sàtira de la vida moderna.

Hem pogut trobar aquest curtmetratge subtitulat en castellà al canal sofiabarat1 de Youtube.
Esperem que us agradi.




Enllaços:

Canal de "Creature Comforts" a Youtube
Web dels estudis Ardman
Nick Park a Aardman
Entrevista a Nick Park [El País]











Imatge via IMDb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.