La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 23 de març del 2020

Tot el temps del món

Quan va començar aquest confinament, tots vam tenir la certesa que això s'allargaria.
Ara ens preparem per afrontar uns quants dies més (no tenim la certesa sobre quan acabarà definitivament).

Pensem que els consells que hem pogut llegir a la pàgina gestionvitalhoy.com, poden ser útils.
Una reflexió pausada i serena de la qual en podem treure, també, conclusions a futur.


Imatge cedida per la Violeta Picó: 
https://www.instagram.com/violetalluna.artist - www.facebook.com/violetalluna.illustrator

Tot el temps del món 
Un regal inesperat i valuós del Coronavirus

En aquests moments (Març 2020), moltes persones ens trobem confinats a les nostres llars a causa de la crisi provocada per l'emergència mundial sanitària del Coronavirus. Per a alguns, aquesta reclusió obligada per les autoritats, pot ser considerada com una gran oportunitat, un regal, per a fer una revisió de vida (com si es tractés d'un retir), i podem aprofitar-la per a aprofundir en el nostre autoconeixement, tant en l'àmbit particular com en l'àmbit familiar.

Com sempre, la nostra actitud davant qualsevol situació, per crítica que sembli, determinarà en gran manera, els resultats i aprenentatges que puguem obtenir d'ella. Els qui puguin i tinguin l'oportunitat de gaudir del present lliurat, aprofitem «tot el temps del món» que ens regala aquesta situació.

A continuació, us proporcionem alguns consells que nosaltres seguim per si us pot ser d'ajuda:

Aprofita el moment per a connectar amb el teu Sentir. Aprofita el moment per a la senzillesa. Per a adonar-te del poc que necessites per a viure en essència. Per a retrobar-te amb el que t'omple. Per a reconnectar amb el que realment et mou. Per a ser creatiu: «Tens tot el temps del món», no hi ha excuses.

Potser en aquest moment, fins i tot gràcies a la pressió de l'aïllament, valoraries més saber més coses útils, lliçons essencials, naturals, abans que acumular tants coneixements i dades sense sentit.

Potser és un bon moment, una oportunitat, per a buidar la teva motxilla, la teva casa de coses supèrflues i innecessàries que no et són d'utilitat i omplen el teu temps i la teva vida.

Et proposem fer aquest exercici de sanejament, d'introspecció, per a rebutjar allò que et sobra i començar a destinar un espai a allò que et servirà.

Reflexiona i sent quines coses et són d'utilitat, poden aportar valors a tu i a la teva comunitat. Què necessites per a viure en pau i en harmonia? Què t'atrapa i t'omple?

Que aquesta aturada sigui un «Reset» per a tu i la teva Gestió Vital Avui i Ara! Comença per coses senzilles.

Començar a recuperar la sobirania personal

Nosaltres per exemple hem sentit la necessitat d'aprendre a fer pa. L'aliment forma part d'allò que ens és necessari per a viure. I si, en lloc de preocupar-me per les cues en el «supermercat» i per la batalla de proveir-me, em dedico a aprendre els coneixements necessaris i a posar-los en pràctica per a ser jo mateix qui generi el meu bé?

Fer pa, plantar un hort, aprendre a fer-me la roba. Per què no?

La situació actual ens demostra que el món i el sistema pot canviar i ens situa amb la nostra pròpia motxilla davant aquest món que creem entre tots. La teva motxilla està preparada per a saquejar/adquirir des de fora, esperant només rebre, que et donin? O és una motxilla «Doraemon» que et deixarà ser protagonista i guionista del teu camí?

De ben poc ens serveixen tantes coses que acumulem. Aprofita el moment per a posar ordre en el teu espai i en la teva vida. Aprofita també per a treure paraules de dins, connectar amb tu i amb els teus missatges. Que la direcció i el rumb parteixin de tu. No entretinguis el teu cap amb alarmismes, amb els vòmits continus de les notícies de la televisió que et martellegen, et paralitzen i t'esmussen el pensament. Aprofita per a ser tu i actuar com tu Sents.

Actua amb criteri i sobretot sense por!

L'efecte regenerador de la hibernació

Mentre les consignes siguin estar amb tu mateix, aprofita l'espai i el moment perquè aquest sigui de pau i reequilibri.

Estira el teu cos, descansa la teva ment: ho mereixies! Mira-ho d'aquesta manera.

No tinguis por pels virus, els contagis, les paranoies i els alarmismes. Pots seguir la norma de l'aïllament perquè et convé per a sanejar-te.

L'efecte regenerador de la hibernació

Mentre les consignes siguin estar amb tu mateix, aprofita l'espai i el moment perquè aquest sigui de pau i reequilibri.

Estira el teu cos, descansa la teva ment: ho mereixies! Mira-ho d'aquesta manera.

No tinguis por pels virus, els contagis, les paranoies i els alarmismes. Pots seguir la norma de l'aïllament perquè et convé per a sanejar-te.

La hibernació és una estratègia meravellosa de protecció, d'estalvi. Una inversió de futur per florir. Passa aquesta hibernació amb plenitud i consciència, sense por!

Aparca la tele i les alarmes. Tot passarà, però potser quan tornis a obrir la finestra, et puguis mostrar amb una lluentor diferent i siguis més tu mateix i no et facin falta tantes màscares que formaven part de la teva motxilla diària però que et deixaven ser tu mateix, ni et feien cap bé.

Comparteix amb nosaltres si et ve de gust aquests petits canvis, aquest desfer-te de l'innecessari i aquest invertir en tu mateix i en l'equilibri vital que afavorirà sens dubte al teu entorn.


Aquest vídeo que molts ja haureu rebut al vostre Watsapp il·lustra perfectament el text anterior:


Llegiu el text en castellà:
«Todo el tiempo del mundo»: Un regalo inesperado y valioso del Coronavirus


1 comentari:

Moltes gràcies per comentar.