La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 11 de maig del 2022

LA MEL DE MAIG


Imatge: R J Higginson 

Durant el mes de maig les abelles s'activen i comencen a recol·lectar el nèctar de les primeres flors. De fet, la mal anomenada mel de maig, realment, es produeix al juny i els apicultors no utilitzem aquesta expressió que és producte del màrqueting i la comercialització.
La composició principal de la primera extracció de la mel de maig és de cirera, avellana, poma, pruna, gerd i grosella. També pot contenir morrissà, salze, auró, freixe, lligabosc, arç, xicoia... O sigui, de totes les flors que coincideixen en l'inici del període primaveral, i que, habitualment poden incloure en la denominació de "Mil Flors".
És una de les mels més populars i amb gran demanda. Té un color groc clar i a vegades verd pàl·lid. En aquest temps floreixen moltes plantes, la qual cosa enriqueix el producte donant-li un millor sabor i una aroma suau.

Com totes les mels, s'aconsella el seu consum durant els períodes de recuperació de qualsevol malestar que provoqui esgotament del cos, ja que és un agent per a l'enfortiment en general.
Hi ha múltiples receptes en la medicina tradicional que contenen mel. La mel amb rave per a alleujar la tos, suc de ceba amb mel per al creixement del cabell, mel amb all per a problemes cardíacs i de circulació, àloe amb mel per a la inflamació de la tràquea i la laringe...
No oblidem tampoc, la important participació que té la mel en la cosmètica i, per descomptat, en la cuina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.