La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 25 d’abril de 2019

La primera dama de la cançó

Avui recordem una de les grans veus de la música popular del passat segle XX.


Ella Fitzgerald a Concertgebouw, Amsterdam, 18 de febrer de 1961 
Foto Ben van Meerendonk / AHF, col·lecció IISH, Amsterdam.

Ella Fitzgerald fou una cantant nord-americana de jazz. Havia nascut tal dia com avui, del 1917 a Newport News (Virgínia).

Ella va passar la seva adolescència en un orfenat de Nova York. A setze anys va guanyar un concurs per a veus novelles a l'Apol·lo Harlem de Nova York. Entre els assistents a la gala hi havia Chick Webb que va quedar fascinat per la seva veu i la va contractar per a la seva orquestra. Més tard es casarien.

Coneguda com a "Lady Ella" o "The First Lady of Song" (en català La primera dama de la cançó).Va ser, juntament amb el genial trompetista Louis Armstrong, la principal figura del "scat singing" (ús de la veu d'una manera instrumental mitjançant l'entonació de síl·labes improvisades), i va treballar amb els més grans músics de Jazz del seu temps.

Ella Fitzgerald moria a Beverly Hills, el 15 de juny del 1996, deixant rera seu una carrera musical espectacular, esdevenint una de les figures principals de la història de la música popular i del Jazz molt en particular.Per saber-ne més:
Ella Fitzgerald [Viaquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.