La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 20 de maig del 2020

Dia mundial de les abelles

El 18 d'octubre de 2017 l'Assemblea General de les Nacions Unides decideix designar el 20 de maig com a "Dia Mundial de les Abelles".​
La data del 20 de maig va ser triada perquè coincideix amb el naixement d'Anton Janša qui, en el segle XVIII, va ser pioner en les tècniques modernes d'apicultura al seu país natal, Eslovènia.


Imatge: Boris Smokrovic [Wikimedia Commons]

Les Nacions Unides van declarar el 20 de maig com a Dia Mundial de les abelles amb l'objectiu de crear consciència sobre la importància dels pol·linitzadors, les amenaces a les quals s'enfronten i la seva contribució al desenvolupament sostenible.
Les abelles i altres pol·linitzadors, com les papallones, les ratapinyades i els colibrís, estan, cada vegada més, amenaçats pels efectes de l'activitat humana.
La pol·linització és un procés fonamental per a la supervivència dels ecosistemes, essencial per a la producció i reproducció de molts cultius i plantes silvestres. Gairebé el 90 per cent de les plantes amb flors depenen de la pol·linització per a reproduir-se; així mateix, el 75 per cent dels cultius alimentaris del món depenen en certa manera de la pol·linització i el 35 de les terres agrícoles mundials. Els pol·linitzadors no sols contribueixen directament a la seguretat alimentària, sinó que a més són indispensables per a conservar la biodiversitat.

Per celebrar aquest dia tan especial per a nosaltres, hem fet una volta per Wikimedia Commons i hem fet una selecció de 14 magnífiques fotografies de les nostres estimades abelles, les abelles de la mel.


Imatge: Paul Stein [Wikimedia Commons]


Imatge: Arunjayantvm [Wikimedia Commons]


Imatge: Ömer Ünlü [Wikimedia Commons]


Imatge: Paul Stein [Wikimedia Commons]


Imatge: Paul Stein [Wikimedia Commons]


Imatge: Paul Stein [Wikimedia Commons]


Imatge: Paul Stein [Wikimedia Commons]




Imatge: Neil Dalphin [Wikimedia Commons]


Imatge: Yogendra Joshi [Wikimedia Commons]


Imatge: Louise Docker [Wikimedia Commons]



Imatge: AJC1 [Wikimedia Commons]


Enllaços:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.