La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 24 de juliol del 2020

L'aranya "Joker"


Foto: IFLScience [Twitter]

Fa poc, s'ha descobert a l'Iran una nova espècie d'aranya de vellut, per primera vegada fora del Mediterrani; la Loureedia phoenixi. El dibuix del dors d'aquesta nova espècie amb colors negres, blancs i vermells, va fer pensar els seus descobridors, Alireza Zamani i Yuri M. Marusik, en el popular Joker de les pel·lícules de Batman. Aquest és el motiu pel qual la van anomenar "phoenixi", en referència a l'actor i activista pels drets dels animals Joaquin Phoenix que va guanyar un òscar per la seva interpretació del personatge.
Es dóna la curiosa circumstància que el nom genèric d'aquesta aranya, Loureedia, fa referència al cantant i guitarrista Lou Reed. O sigui que el nom i cognom de la bestiola estan basats en dos personatges famosos, aliens al món científic.
Com a dada curiosa, les aranyes de vellut, tenen un comportament reproductiu força impactant.
Un cop nascudes, les cries s'alimenten de menjar regurgitat per la mare. Quan la mare ja no pot oferir més menjar, les cries se la mengen a ella.
Durant tot el procés de cria, els teixits abdominals de la mare es van descomponent. Una vegada completada, la degradació dels teixits les cries tenen garantida la supervivència fins que poden sortir del niu.


Foto: Alireza Zamani [Twitter]


Dibuix: Tea Francis [Twitter]



Vist a:

"Joker" Velvet Spider Named After Actor And Animal Right's Activist Joaquin Phoenix [IFLScience]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.