La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 24 de novembre del 2020

L'origen de les espècies


Tal dia com avui de 1859 es va publicar el llibre L'origen de les espècies (en anglès, The origin of species), escrit per Charles Darwin.

No va ser el primer a parlar de la teoria de l'evolució, ja que Jean-Baptiste Lamarck i el seu avi Erasmus Darwin, entre altres, havien formulat anteriorment una teoria coherent sobre l'evolució de la vida a partir de lleis naturals.

Darwin va organitzés els arguments per a presentar-la com un fet i va proposar la "selecció natural" com a mecanisme regulador de l'evolució.

Catalogat com una obra fonamental de la literatura científica, el llibre estableix les bases de la biologia evolutiva.

Va ser escrit per a un públic especialitzat, i inclou un glossari de l'entomòleg i traductor anglès Sweetland per tal de facilitar la seva lectura.

Després de la seva primera publicació, 1.250 exemplars que es van esgotar el primer dia, Darwin va reeditar fins a cinc ocasions la seva obra -la sisena i última el 1872- per a respondre a les diverses objeccions i crítiques que li venien de molt diversos àmbits com el científic, el religiós, el polític, o el sociològic. 

En la seva obra, Drawin empra un llenguatge molt acurat per a no ferir susceptibilitats. En la introducció diu que està convençut que les espècies no han estat creades independentment i que no són immutables, introduint la idea de la selecció natural.

Contínua desenvolupant les seves idees mantenint un gran respecto sobre la "teoria de la creació" i la "lluita per l'existència i la supervivència dels més aptes" per a plantejar la seva "teoria de la descendència amb modificació" que posteriorment es denominarà "evolució" i que s'aconsegueix mitjançant la "selecció natural".


Vídeo de BBC News Mundo Sobre Darwin i la seva teoria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.