La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 26 de novembre del 2020

Les aventures d'Alícia



 Tal dia com avui de 1865, es publicava el llibre titulat "Les aventures d'Alícia a la terra de les meravelles" (en anglès, Alice's Adventures in Wonderland), una novel·la de fantasia escrita pel matemàtic, lògic, fotògraf i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, amb el pseudònim de Lewis Carroll. 

La novel·la va tenir un èxit immediat i es va convertir en una obra de referència de la literatura fantàstica. La història d'una nena anomenada Alícia que, en caure per un forat, acaba en mig d'un món estrany, poblat per éssers peculiars, humans i criatures antropomòrfiques, va captivar grans i petits.

Alguns dels personatges que apareixen en la novel·la, com el Conill Blanc, el Barreter, el Gat de Cheshire o la Reina de Cors, han arribat a assolir tanta rellevància com la mateixa protagonista.  

La narració juga amb la lògica i presenta situacions absurdes amb al·lusions satíriques a l'entorn de l'autor, a l'educació anglesa i a temes polítics de l'època. 

La idea del llibre va sortir després d'un viatge en barca pel riu Tàmesi. Dodgson, acompanyat pel reverend Robinson Duckworth i per les tres germanes Liddell, Lorina Charlotte, Alice i Edith, de tretze, deu i vuit anys respectivament, va contar un seguit d'històries improvisades que van entusiasmar les petites.


Pàgina del manuscrit original (1864).


L'obra ha estat traduïda a nombrosos idiomes, inclòs l'esperanto. El 1998. 

Un exemplar de la primera edició del llibre es va vendre en subhasta per la suma d'1,5 milions de dòlars, i es va convertir en el llibre per a nens més car fins a aquest moment.

El 1951, Walt Disney produeix una pel·lícula de dibuixos animats basada en l'obra de Lewis Carroll que contribueix a augmentar la popularitat dels personatges protagonistes de la història. 
Podeu visualitzar-la en castellà a la pàgina Tu Cine Clásico.

---

"Alicia en el País de las Maravillas" 
(Audiollibre en castellà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.