La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 14 d’octubre de 2021

La musaranya-elefant


Imatge: Smelova 

La musaranya-elefant de Peters (Rhynchocyon petersi), endèmica de Kenya i Tanzània, és una de les setze espècies de musaranya elefant africanes. Els adults tenen una longitud mitjana de 28 cm i un pes mitjà de 450-700 g.
Habita en boscos espessos i zones de muntanya baixa. L'espècie ha estat catalogada com a vulnerable i, malgrat que ja se la considera fora del perill d'extinció, el recompte d'individus continua disminuint a causa de la severa fragmentació forestal i a la degradació dels seus hàbitats per l'activitat humana.
S'alimenta d'insectes com ara escarabats, tèrmits i centpeus. Utilitza la probòscide per excavar el sòl on s'amaguen i els captura amb la llengua. Com la majoria de musaranyes elefants, viu en parelles monògames, i ocupa territoris de la mida d'una hectàrea. Normalment, construeix nius arran del sòl amb fulles seques i restes de matèries vegetals, sovint a la base dels arbres. 


Imatge: Joey Makalintal 

La musaranya elefant de Peters s'ha pogut reproduir amb èxit a diversos parcs zoològics. 

Mare i cadell al Philadelphia Zoo 


Imatge: Heidi Hellmuth 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.