La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 3 de novembre del 2021

El tauró de Groenlàndia

La revista científica Science ha declarat al tauró de Groenlàndia com l'animal vertebrat més longeu del món. 


Imatge: Hemming1952 

El tauró de Groenlàndia o tauró boreal (Somniosus microcephalus) ès una espècie emblemàtica de l'oceà Àrtic. Viu al nord de l'oceà Atlàntic i l'oceà Glacial Àrtic, al voltant de Groenlàndia i Islàndia De creixement lent, pot arribar a mesurar més de cinc metres de longitud i té una esperança de vida de dos-cents setanta-dos anys com a mínim i pot arribar a assolir els cinc-cents anys.
És gairebé completament cec, i es guia pel camp magnètic de la Terra en les profunditats de la mar gelada de l'Àrtic. No s'acosta a la superfície, prefereix la foscor i el silenci, ja que és de naturalesa tímida i esquiva.
És un esqual extremadament tou, sense cap part dura en el seu cos on es puguin dipositar capes de creixement. El fet que es moguin molt a poc a poc contribueix a la seva longevitat perquè així gasten menys energia. Es creu que creixen només 1 centímetre a l'any, arribant a la maduresa sexual al cap de cent cinquanta anys. El cristal·lí d'aquests taurons no deixa de créixer al llarg de la seva vida, per la qual cosa es pot saber la seva edat pel nombre de capes de manera semblant als anells dels arbres. 


Vídeo breu amb imatges impactants d'aquest sorprenent tauró:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.