La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 2 de novembre del 2021

Les nous


La nou és el fruit de la noguera que es caracteritza per la seva closca ovalada, rugosa i tan dura. 


Abastament popular a casa nostra, és una fruita originària d'Àsia que gradualment es va estendre per Europa i Amèrica. Actualment, el primer productor de nous és la Xina. 
En els climes temperats i freds de l'hemisferi nord, es cullen des de mitjans de setembre fins a finals d'octubre; no totes les nous maduren alhora en un mateix arbre, sinó que aquest procés pot durar entre un mes i quaranta-cinc dies.
La noguera té moltes varietats amb maduracions diferents. Les nous mai cauen de l'arbre abans de madurar.
Es poden menjar soles (crues, torrades, confitades o adobades) o com a ingredient d'un plat. El seu oli s'usa principalment per a les amanides. A Itàlia, s'elabora un licor amb nous verdes immadures anomenat nocino.
Són considerades un superaliment per la seva riquesa en vitamina E, potassi, àcids grassos poliinsaturats, magnesi, fibra, vitamines del grup B, fòsfor, ferro i zinc.
Menjar-ne uns 30 grams diaris ajuden a reduir el colesterol (per l'alt contingut en àcids grassos Omega 3), prevenir malalties cardiovasculars, atenuar el deteriorament de la funció cognitiva i motriu per l'envelliment, regular el trànsit intestinal, millorar el son, potenciar el sistema immunitari i, a més a més, són una font extra d'energia.
Procurem incloure nous en l'alimentació diària!

A Retalls de Cuina ens proposen una atractiva recepta de pa amb nous, panses i mel que val la pena de provar. 

I, per acabar, un vídeo de la Dansa de la Fada de Sucre d'El Trencanous de P.I. Txaikovsky 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.