La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 5 d’abril de 2022

Abril, què podem comprar al mercat?


Bacallà (Gadus morhua). Imatge: Matthieu Godbout 

Acabem d'iniciar el mes d'abril i, des de L'àvia Clementina, volem fer un repàs als productes alimentaris que, ara, estan en òptimes condicions.
Comprar en temporada ajuda a la nostra economia i ens permet gaudir dels aliments en el moment en el qual estan més saborosos.

Si parlem de fruites, encara podem delectar-nos amb les varietats tardanes de taronges, així com de llimones i aranges.
Comença l'època de les nespres, que no dura molt, i de les maduixes i maduixots.

Quant a les verdures, trobarem espinacs, bledes, alls tendres, espàrrecs i pastanagues en molt bon estat. Les beines estan en la seva esplendor: pèsols, faves tendres i fesols tendres.
Cal aprofitar les últimes carxofes.
Apareixen els bolets de primavera: moixernons, gírgoles de panical, múrgoles o el moixernó.

Pel que fa al peix, el bacallà és l'ingredient estrella pel seu consum tradicional per Setmana Santa.
Està de temporada el peix blau: el peix espasa, el sorell, la tonyina, el verat, l'anxova... i, si ens agrada més peix el blanc, podem optar pel lluç del nord, el rap, l'escórpora, el besuc, el llenguado, el rèmol, el nero...

Una rica i abundant varietat d'aliments ens estan esperant aquest mes. 
Que aprofiti! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.