La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimecres, 10 de febrer del 2016

Glenn Miller, el primer disc d'or

El 10 de febrer de l'any 1942, la companyia discogràfica RCA Records, atorga a Glenn Miller el primer disc d'or de la història. La peça que havia assolit el rècord de vendes era "Chattanooga Choo Choo" en la que lorquestra imita el sò del tren.

Glenn Miller (Clarinda, Iowa, 1 de març de 1904 - desaparegut el 15 de desembre de 1944). Fou un músic de jazz estatunidenc de l'era del swing. Juntament amb Benny Goddman fou un dels directors d'orquestra de swing més populars d'Amèrica i de la resta del món. El swing va suposar una evolució melòdica, blanquejada i edulcorada del jazz nascut a les comunitats afroamericanes d'aquell temps. Miller, excelent trombonista, va treballar per donar relleu a aquest instrument que havia format part de les seccions de metall de les orquestres, convertint-lo en solista.



Us proposem aquest fragment de la pel·lícula "Sun Valley Serenade", la primera de les dues úniques en les quals podem veure l'orquestra de Glenn Miller (l'altre és "Orchestra Wives"). A més de "Chattanooga Choo Choo", altres cançons de Glenn Miller en la pel·lícula són "Moonlight Serenade", "It Happened in Sun Valley", "I Know Why (and So Do You)", i "In the Mood" (el seu èxit més gran).
La pel·lícula va ser enregistrada en "mono" però Paul Gilgannon ha incorporat l'estereo a partir d'un enregistrament estereofònic de 4 pistes i ara ens l'ofereix a internet. Això ens permet escoltar aquest fragment amb un so millorat respecte de l'original. Segons afirma, Paul Gilgannon, aquesta és l'única representació estereofònica a Internet d'aquesta seqüència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.