La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


divendres, 4 de desembre del 2015

Aigua amb mel i llimona

Cada any, per aquestes dates, comencem a patir els efectes de la grip i dels refredats. Els virus causants d'ambdues malalties sobreviuen millor durant les èpoques més fredes. A més, el canvi d'estació sol afeblir les nostres defenses. Al fred i a la humitat, hem d'afegir-hi els canvis de temperatura que patim com a conseqüència de les calefaccions o els radiadors.

Uns hàbits saludables, ajuden a prevenir el contagi de la grip.

  1. Seguir una dieta variada i equilibrada rica en aliments frescos i naturals (especialment fruites i verdures)
  2. Rentar-se les mans amb regularitat sobretot quan posem les mans devant el rostre abans d'esternudar o de tossir.
  3. Ventilar la casa obrint les finestres durant 10 minuts.
  4. Fer exercici amb regularitat.
  5. Si utilitzem mocadors d'un sol ús, cal introduir-los en una bossa de plàstic abans de tirar-los immediatament a les escombraries.

Un remei natural que ajuda a augmentar les defenses de forma natural és la mel barrejada amb llimona i aigua, una fórmula tradicional que funciona perfectament a l'hora d'alleujar tant la infecció de gola com la picor.



Preparació:

  • 1 llimona
  • 3 o 4 culleradetes de mel
  • 1/2 got d'aigua

  1. Rentar la llimona, esprémer-la per obtenir-ne el suc.
  2. Escalfar mig got d'aigua sense que arribi a bullir. Afegir el suc de llimona i la mel,
  3. Barrejar bé i beure a glops, a poc a poc.

És sa i molt agradable!

Tingueu en compte que el consum de la mel no és recomanable per a nadons ni per criatures menors d'1 any. 

Via: Natursan

2 comentaris:

  1. Funciona molt bé

    ResponElimina
  2. Ting 79 anys, i fa mols anys que amb dejú amb preng llimona amb mel i farigola.
    Les llimones, les rento les tallo a cuadrats, i les congelo amb pell, polpe,suc i llavors.
    Quant estan congelades, les poso a la batedore, amb mel i aigua de farigola ho trituro be, i faig una especie de papilla, la poso amb un pot de bidre tapat a la nevera, i cada mati amb dejú amb prenc una cullarsda sopera amb una tassa de infusió,no men descuido mai, i fa mols anys que no m'encostipo.

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar.