La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dilluns, 30 de maig de 2016

Mel d'alta muntanya

En les zones elevades de muntanya es donen unes condicions especials que afecten la flora. Parlem d'alçades no superiors als 2.000 metres doncs en zones molt elevades disminueixen les possibilitats de trobar-hi vida vegetal prou variada.
A finals de primavera, les praderies es cobreixen de flors i es produeix un esclat de vida de diverses espècies vegetals adaptades a entorns freds y orejats.

La mel que es conrea en aquests paratges té un carácter molt especial i és molt preuada pels consumidors exigents. Té un color ambre a ambre fosc amb tints vermellosos.
El seu gust és dolç, net i intens amb aromes marcadament florals i herbàcis, de vegades amb lleugeres notes complementàries de matisos àcids. Ideal per amaniments freds i combina molt bé amb les pastes, els bolets i els formatges frescos com el mató.



És rica en minerals de ferro i té propietats desinfectants de las vies urinàries, diurètiques i antireumàtiques.


Des de Sant Miquel de la Vall (aquest cap de setmana, amb pluja)

Cap comentari:

Publica un comentari

Moltes gràcies per comentar.