La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 23 d’agost del 2016

Lliures per sempre

Avui és el Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i de la seva Abolició.



Traducció del text de la UNESCO el Dia Internacional per al Record del Comerç d'Esclaus i de la seva Abolició:

"En la nit del 22 al 23 d'agost de 1791, es va produir a Santo Domingo (actualment Haití i la República Dominicana) el començament d'una revolta que seria de decisiva importància per a l'abolició del comerç transatlàntic d'esclaus.

La finalitat que persegueix el Dia Internacional del Record de la Tracta d'Esclaus i de la seva Abolició és inscriure la tragèdia del comerç d'esclaus en la memòria de tots els pobles. De conformitat amb els objectius del projecte intercultural La Ruta de l'Esclau, ha de representar l'ocasió per efectuar un examen col·lectiu de les causes històriques, els mètodes i les conseqüències d'aquesta tragèdia, i per analitzar les interaccions al fet que va donar lloc entre Àfrica, Europa, les Amèriques i el Carib.

El Director General de la UNESCO convida als Ministres de Cultura de tots els Estats Membres a organitzar tots els anys en aquesta data actes en els quals participi tota la població del país i, en particular, els joves, els educadors, els artistes i els intel·lectuals.

Les primeres commemoracions del Dia Internacional del Record de la Tracta d'Esclaus i de la seva Abolició van tenir lloc a diversos països, en particular el 23 d'agost de 1998 a Haití i el 23 d'agost de 1999 a Gorée, Senegal. També es van organitzar actes culturals i debats sobre la tracta negrera. El 2001, el Museu del Teixit de Mulhouse (França) es va associar a la commemoració i va organitzar un taller presentant teixits anomenats Indianes de Tracta utilitzats com a moneda de canvi per a la compra d'esclaus als segles XVII i XVIII.

Amb la circular CL/3494 del 29 de juliol de 1998 dirigida pel Director General de la UNESCO als Ministres de cultura, es convida a tots els Estats Membres a organitzar actes el 23 d'agost de cada any.

En el seu 29ª reunió, el Consell Executiu de la UNESCO va adoptar la Resolució 29C/40."

Teaser de Alia Vox. Jordi Savall: Routes de l'esclavage:

Alia Vox

Enllaços:
Libres para siempre: Celebrando la Emancipación [ONU]
Día Internacional del Recuerdo de la Trata de Esclavos y de su Abolición [UNESCO]
La Ruta de l'Esclau [UNESCO]
Esclavitud [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.