La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dijous, 6 d’octubre del 2016

Mel d'eucaliptus



La mel d'eucaliptus és la que les abelles elaboren després de visitar les flors de l'eucaliptus.
És de color ambre més aviat tirant a fosc, amb tonalitats marrons i verdoses, té un aroma molt intens i persistent que rocorda la fusta mullada i un gust dolç, de vegades amb lleugeres notes àcides.

Com passa amb la majoria de les mels, però especialment en aquest cas, la mel d'eucaliptus és ideal en el tractament de refredats i de processos gripals gràcies a les seves propietats antioxidants, antivirals i antimicrobianes que ajuden a reforçar el sistema immunològic de forma completament natural. De fet aquest tipus de mel està indicat per alleujar qualsevol afecció de les vies respiratòries. És també un bon antisèptic i antiinflamatori força indicada en el tractament de problemes urinaris.

L'eucaliptus perteny a un gènere d'arbres de la família de les mirtáceas, majoritàriament oriündes d'Austràlia, que poden arribar a assolir més de 60 metres d'altura. Per les seves característiques medicinals, va ser introduïda pels monjos a Europa durant el segle XVIII.  Avui dia forma masses forestals importants en les zones exemptes de gelades.


Flor d'eucalyptus. Autor: Fir0002 [Wikimedia Commons]

Eucaliptus [Viquipèdia]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.