La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 27 de juny del 2017

Ta Prohn, un temple retornat a la natura

Amants de la natura, ens agrada compartir les imatges de terres llunyanes que internet ens brinda. No és fàcil poder viatjar a tants i tants llocs únics i diferents com voldriem. Per això fem ús d'aquesta facilitat que ens dona la xarxa de xarxes i publiquem imatges d'aquests llocs a través de les quals podem sentir el gran magnetisme visual que tenen alguns paisatges.


Foto: Francisco Anzola [Wikimedia Commons]

Molts d'aquests llocs, com és el cas de Ta Prohm, estan estretament relacionats amb la presència humana i ofereixen un testimoni referencial de la història antiga.
Ta Prohn va ser construït entre els segles XII i XIII. Era un temple khmer, situat al complex d'Angkor (Cambodja). Ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1992.
Quan va ser construït no es disposava d'eines ni de recursos capaços de destruïr completament l'entorn que, senzillament quedava modificat. Quan aquestes antigues edificacions, queien en desús, la natura tornava a ocupar els seus espais naturals, ara modificats, i acabaven integrant aquelles estructures que li eren estranyes. Llavors es produeixen unes condicions especials en les quals, la natura i l'obra de la ma humana s'acoplen perfectament i deixen a la nostra vista imatges tan espectaculars com les que reproduïm.


Foto: CEphoto, Uwe Aranas [Wikimedia Commons]


Foto: Christopher Michel [Wikimedia Commons]


Foto: Allie Caulfield [Wikimedia Commons]


Foto: Photo Dharma [Wikimedia Commons]


Foto: Photo Dharma [Wikimedia Commons]


Foto: Photo Dharma [Wikimedia Commons]


Foto: Francesco Bandarin [Wikimedia Commons]


Vídeo: "Ta Prohm temple, Angkor, Cambodia" [AirPano]


Enllaç al Vídeo interactiu 360º [AirPano]
 AirPano


Més informació:

Ta Prohm a AirPano
Ta Prohm a Wikipedia (en castellà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar.