La Reserva de la Biosfera de Sian Ka'an (Mèxic ) rep el nom de l’antiga cultura maya. En aquesta llengua significa “Porta del Cel”.
Forma part de la província geològica de la península de Yucatán, la seva superfície totalment plana està constituïda principalment per pedra calcària que impedeix la formació de corrents superficials d'aigua i afavoreix l'aflorament dels singulars pous coneguts com “cenotes”. Enfront de la costa de Sian Ca'an, en el mar Carib, se situa el segon complex d'esculls coral·lins més gran del món, després de la Gran Barrera d'Esculls Australiana.
En aquest paratge de somni, les corrents marines arrosseguen tota mena de residus que acaben escampades per les platges.
El fotògraf mexicà establert als Estats Units, Alejandro Duran, va decidir denunciar aquest fet mitjançant un projecte artístic anomenat "Washed Up" que pretén sensibilitzar tothom sobre la necessitat de ser curosos amb tot allò que ja no utilitzem. Es dóna la circumstància que la majoria d'objectes que arriben a les platges del carib mexicà provenen d'altres països, sovint molt allunyats de Mèxic.
Les fotografies mostren els residus en plena natura, provocant un fort contrast entre el paisatge natural i els residus col·locats amb cura.
En aquesta pàgina podeu veure la procedència de molts dels objectes que omplen les platges de Sian Ka'an: International Flotsam.
Web oficial d'Alejandro Duran
Washed Up Project a Facebook
Sian Ka'an [wikipedia]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar.