La vida a l'entorn dels productes naturals (i molt més), consells, notícies, curiositats. Digues la teva!


dimarts, 17 de juliol del 2018

Les imatges més artístiques del planeta


Image: REUTERS/NASA

Avui reproduïm un article del World Economic Forum, aparegut ahir a la seva pàgina web.
L'article mostra i explica unes imatges preses per la NASA de la terra vista des de l'espai.
Ens ha semblat interessant la bellesa d'algunes d'aquestes imatges que, si no en coneguéssim la procedència, podríem prendre per quadres abstractes d’algun artista plàstic.

Esperem que les gaudiu com ho hem fet nosaltres.

La NASA, la coneguda agència nord-americana de l'espai, estudia, principalment, els límits exteriors del sistema solar. Mitjançant nombrosos satèl·lits a la Terra, recopila enormes quantitats de dades sobre els canvis que es van succeint al nostre planeta.

El novembre passat, el grup de canvi climàtic de la NASA va publicar unes imatges sorprenents preses per satèl·lits i astronautes a l'espai.

Moltes d'aquestes imatges han estat processades per tal de fer-les més “llegibles" als científics que les analitzen. Els colors han estat alterats per donar visibilitat a determinades zones de les imatges que no són visibles a simple vista.


El riu Misisipi, al sud de Memphis, Tennessee, el 2003. S'aprecien les ciutats i els camps que envolten el riu, i els nombrosos llacs d'oxbow que es formen a mesura que el riu canvia de curs.

Image: NASA

El riu Lena a Rússia, un dels sistemes fluvials més grans del món, constitueix també un important ecosistema per a moltes espècies siberianes.

Image: NASA

El gran desert de sal de Dasht-e Kavir, el desert més gran d'Iran. És una terra pràcticament deshabitada, formada per fangs i marismes.

Image: NASA

Nova Caledònia està formada per un arxipèlag remot a 750 quilòmetres de la costa australiana. La imatge d'una de les illes mostra enl blau clar, l'aigua superficial, i, en blau fosc, la més profunda.

Image: NASA

Austràlia Occidental el 2013. Mostra els rics patrons de sediments i vegetació d'un estuari tropical.

Image: NASA

Les muntanyes Anti-Atlas, un subconjunt de la serralada de l'Atlas, al sud del Marroc. La imatge en colors falsos inclou alguns dels recursos minerals més grans i més diversos del món.

Image: NASA

El volcà Manam, vist el 2010, es troba a pocs quilòmetres de la costa de Papua Nova Guinea i forma una illa de més de 9,6 Km d'amplada. És difícil dir què va causar el plomall blanc, però és probable que aquesta activitat volcànica vingui d'aquest cràter molt actiu.

Image: NASA

Aquesta imatge en fals color mostra els pics i els cims nevats de l'Himàlaia oriental entre els rius més importants del sud-oest de la Xina.

Image: NASA

Una vista insòlita de Louisiana: El llim flueix cap al golf de Mèxic des de la desembocadura del riu Misisipi.

Image: NASA

La badia de Bombetka al nord-oest de Madagascarm amb els colors alterats.

Image: NASA

Fitoplàncton capturat a la costa d'Islàndia pel satèl·lit Aqua de la NASA el 2010.

Image: NASA

Verdoses concentracions massives de fitoplàncton s'arremolinen a l'aigua fosca de Gotland, una illa sueca al mar Bàltic.

Image: NASA

El riu Mackenzie a Canadà, presa des d'un satèl·lit de la NASA / USGS a principis d'aquest any. El riu juga un paper important en la modulació del clima de l'Àrtic ja que l'aigua dolça més calenta es barreja amb l'aigua de mar més freda.

Image: NASA


Vist a:
The most stunning images NASA has ever taken of our planet [World Economic Forum]

2 comentaris:

  1. L'illa de Manam no pot tenir 9600km d'amplada, deuen ser 9,6km.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. Corregim l'errada! ;) Moltes gràcies.

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar.